Praktiserende læge død efter knivoverfald på Amager Den 64-årige mandlige læge, som blev stukket to gange med en kniv under et sygebesøg hos en patient for en uge siden, er afgået ved døden. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Det voldsomme knivoverfald, som fandt sted på Holmbladsgade på Amager for en uge siden, har nu fået den værst tænkelige afslutning.

Den 64-årige mandlige, praktiserende læge, der blot passede sit arbejde, da han uforvarende blev stukket to gange med en urtekniv under et sygebesøg hos en patient, er tirsdag morgen afgået ved døden.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

PLO i stor sorg

Meddelelsen vækker stor sorg i Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

»Det er chokerende, at en kollega i dag er afgået ved døden efter et knivstikkeri i forbindelse med et sygebesøg. Jeg er er dybt berørt, og jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse med lægens familie og pårørende,« siger PLO’s formand Jørgen Skadborg.

Ligesom det skal være trygt at gå til læge, så skal det også være trygt at arbejde som læge, understreger Jørgen Skadborg.

»Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder i sagen. Men en tragisk sag som denne understreger vigtigheden af en tæt dialog mellem læger og myndigheder. Både når det handler om procedurer i hverdagen og ved omstændigheder, hvor der kan være brug for skærpet sikkerhed. Det skal være trygt at gå til læge, og det skal også være trygt at arbejde som læge,« siger Jørgen Skadborg.

Psykisk syg mand førte kniven

En 30-årig psykisk syg mand med skizofreni erkendte under grundlovsforhør i sidste uge i Københavns Byret, at han havde stukket en mandlig læge to gange med kniv, 

Den 30-årige ønskede ikke lægens tilstedeværelse i lejligheden og ramte ham blandt andet i højre hjertekammer. Et stik, der øjeblikkeligt bragte den 64-årige læge i livsfare.

I grundlovsforhøret kom det også frem, at det var den 30-åriges mor, der ligeledes var til stede i lejligheden, som alarmerede politiet.

Trods akut hjælp fra både borgere og redningspersonale på gaden umiddelbart efter hændelsen, stod den 64-årige læges liv altså ikke til at redde. 

Københavns Politi oplyser, man nu vil sigte den 30-årige tiltalte for drab.

Gerningsmanden har siddet varetægtsfængslet i surrogat siden grundlovsforhøret. Her erkendte han grov vold, men ikke at der var forsæt til drab.

Skriv kommentar