Resultatet af et fase et 3-studie med kombinationen af pembrolizumab og kemoterapi som førstelinjebehandling til patienter med spiserørskræft blev i går fremlagt på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology (ESMO). Resultatet af studiet (KEYNOTE-590) viser, at kombinationsbehandlingen signifikant forlænger overlevelsen og den progressionsfrie overlevelse samt forbedrer responsraten i patientgruppen. »Disse data viser, at førstelinjebehandling med pembrolizumab og kemoterapi bør være den nye standardbehandling til patienter med spiserørskræft,« skriver forskerne i deres studie, som man løftede sløret for...
Kræftlæger lider under COVID-19 Det er ikke kun patienter, som lider under dårligere forhold på grund af COVID-19. Det gør kræftlæger også, og mange af dem føler sig udbrændte og ude af stand til at tage ordentlig hånd om patienterne.
Skriv en kommentar
Toppen af poppen på ESMO: Immunterapi kan kurere flere former for kræft På den årlige kongres for European Society of Medicinal Oncology pegede flere studier på, at immunterapi kan kurere patienter med flere forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Professor får stor bevilling til kræftforskning Professor Lars Dyrskjøt og hans forskerteam har modtaget en bevilling på 11 mio. kr. til at identificere de kritiske elementer i interaktionen mellem tumor og patient. »Projektet er et vigtigt skridt i retning af at udvikle mere personlig medicin,« siger professoren.
Skriv en kommentar
Data efter 10 år: Så stor er gevinsten ved at holde igen med strålebehandling ved prostatakræft I ti år har forskere fulgt, hvordan det er gået patienter med prostatakræft efter behandling med stråleterapi efter operation. Data efter ti år viser, at der er god grund til at holde lidt igen med strålebehandlingen. Overlevelsen er høj, og bivirkninger bliver mindre, siger forsker.
Skriv en kommentar
Immunterapi er at foretrække ved behandling af modermærkekræft med spredning til hjernen Forskere har kortlagt, hvordan det er gået danske patienter med modermærkekræft med spredning til hjernen siden 2015. Forskningen viser, at hvis patienterne skal blive langtidsoverlevere, skal immunterapi på banen.
Skriv en kommentar
Dette karakteriserer kræftoverlevere på senfølgeklinikken på Odense Universitetshospital Inden for de seneste år er der flere steder i Danmark åbnet senfølgeklinikker til kræftoverlevere. Nu viser et nyt studie, hvad der karakteriserer disse patienter. Forsker er overrasket over patienternes dårlige livskvalitet.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Kræft er hovedfokus i ny storstilet sundhedspakke Regeringen præsenterede i dag en ny sundhedspakke, der især sigter mod at sikre og forbedre kvaliteten af kræftbehandlingen i Danmark.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland sætter initiativer i gang efter kræftsag på Aarhus Universitetshospital Region Midtjylland har lavet en plan, som skal styrke regionens kræftbehandling. Det sker, efter at det er kommet frem, at hundredvis af kræftpatienter har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar