Ahmed Ludvigsen Al-Mashhad
»Vi har nu et værktøj, som vi kan bruge i samtalen med vores patienter om, hvordan det kommer til at gå dem, og hvad vi tænker om behandlingen,« siger Ahmed Ludvigsen Al-Mashhadi, der er forsker og speciallæge i hæmatologi ved Aarhus Universitetshospital.

Patienter med sjælden form for lymfekræft er blevet kortlagt Der har i mange år manglet viden om patienter med den sjældne kræftform lavstadie perifært T-celle lymfom, men det retter et dansk forskningsarbejde nu op på. Kortlægningen afslører, at patienterne klarer sig overraskende dårligt.

Kun ganske få personer får årligt stillet en diagnose med lavstadie perifært T-celle lymfom. Sygdommen er faktisk så sjælden, er der ikke findes særligt meget viden om den, eller hvordan man bedst behandler den. Samtidig er den heller ikke mere sjælden, end at alle læger, der arbejder med patienter med lymfomer, på et tidspunkt kommer til at støde på en patient med netop denne diagnose. Nu har forskere fra Aalborg Universitetshospital i samarbejde med forskere fra udlandet lavet en karakteristik...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement