Patienter med arveligt højt kolesterol bør behandles mere aggressivt Slægtninge til personer med familiær hyperkolesterolæmi, der selv har sygdommen, har til trods for kolesterolsænkende behandling øget langtidsrisiko for blodpropper. Løsningen kan måske være tidligere og mere intensiv kolesterolsænkende behandling.

Til trods for kolesterolsænkende behandling med statiner har slægtninge til personer med familiær hyperkolesterolæmi, der selv har sygdommen, en øget langtidsrisiko for at udvikle en behandlingskrævende blodprop. Det viser et dansk registerstudie, som er offentliggjort i Journal of the American Heart Association. Studiet er gennemført af Kasper Aalbæk Kjærgaard, mens han fortsat var medicinstuderende på Aarhus Universitet, og er baseret på data indsamlet af nuværende overlæge Henrik Kjærulf Jensen, afdelingen for hjertesygdomme, Aarhus Universitetshospital. I undersøgelsen er data fra 220...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind