Flere års massiv vækst i forbruget af antidepressiv medicin ser nu ud til at være stoppet. Nye tal for 2012 fra Statens Serum Institut viser et fald i forbruget, fremgår det af en pressemeddelelse fra Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF). Allerede i 2011 sås et lille fald i antallet af nye brugere. Nye tal fra 2012 viser nu, at antallet af personer som har anvendt antidepressiv medicin gennem flere år, også er på vej ned, fremgår det af pressemeddelelsen. Faldet ...

Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentar
Aalborg har succes med dosispakket medicin – i Thisted er der lang vej endnu Aalborg Kommune har på tre år fået en tredjedel af borgerne over på dosispakker. Borgerne er tilfredse, medicindoseringen er mere sikker, og det frigør ressourcer. I Thisted Kommune bruger sygeplejersker fortsat alt for meget tid på at dosere i æsker. De praktiserende læger i Thy har en række forbehold.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger danskernes medicinforbrug gennem 24 år En enorm kortlægning af medicinforbruget i Danmark kan give interessante indsigter i, hvordan danskerne bliver behandlet med medicin, og om vi kan gøre det bedre.
Skriv en kommentarRegionerne giver 22 mio. kr. til medicinforsøg Regionernes Medicinpulje giver ’et lille bidrag’ til uafhængig forskning.
Skriv en kommentarAlkoholpille og skizofrenimiddel fra Lundbeck godkendt Lundbeck har nogle gode dage.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer
Nyt om voldsepisode på hospital: Politiet blev tilkaldt 16 timer før overfald på sygeplejerske Der er kommet nye oplysninger frem i sagen, hvor en kvindelig sygeplejerske blev forsøgt kvalt på Hvidovre Hospital - og hvor hendes kolleger blev udsat for vold, da de kom hende til undsætning.
Skriv en kommentar