Foto: Palle Skov

Operationer forebygger amputationer og død Karkirurgerne på Kolding Sygehus udfører flest amputationsforebyggende operationer på landsplan, og ca. hver anden patient har diabetes. Indsatsen nytter: I optageområdet er risikoen for amputation halvt så stor som i resten af Danmark. Udenlandske kirurger valfarter til sygehuset for at lære.

De fire kirurger står bøjet over sengelejet på operationsstue 5 på karkirurgisk afdeling på Kolding Sygehus. Patienten på sengelejet har type 2-diabetes og har for få dage siden fået amputeret en tå på venstre fod. Hun skal have lavet en in situ bypass-operation for at genoprette blodforsyningen til benet og forebygge yderligere amputationer. Kirurgerne taler lavmælt sammen. Samtalen foregår på engelsk, da to af kirurgerne er gæster fra Sverige og Finland. De ankom til Kolding i går aftes for at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind