Mette Brandt-Christensen har altid læst skønlitteratur. Lige nu er hun i gang med at læse ‘Børnene er konger’ af Delphine de Vigan og ‘Jeg er hvad jeg husker. Efter elektrochokket: mellem mirakler og mareridt’ af Peter Øvig.Foto: Privat

»Operaen har de kæmpestore menneskelige tragedier og dramaer« KULTURKANYLEN For overlæge Mette Brandt-Christensen skal kultur udfordre og få de store følelser frem. Hun holder af at gå i Operaen, se film i biografen og læse skønlitteratur. I efteråret vil hun gerne se en nyopsætning af ‘Askepot’ og den nye sæson af Lars von Triers serie ‘Riget’.

Hvad betyder kultur for dig? »Det er et stort spørgsmål. Det giver tit en metafortælling om livet. Kultur skal udfordre og få de store følelser frem. Det udvider livet og ens grænser. Det stiller spørgsmålstegn ved det, der er velantaget. Og det får en til at udfordre sine egne opfattelser og antagelser.« Hvilken slags kultur bruger du? »Jeg har både mit fuldtidsarbejde og Retslægerådet, men jeg prøver meget at få kultur ind i min hverdag. Jeg bruger en del forskellig...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement