Når man bliver diagnosticeret med osteoporose, har man mange steder i Danmark muligheden for at lære om sygdommen igennem patientuddannelse. På osteoporoseskoler lærer de om kost, medicin, fysisk træning, og om hvordan man lever bedst muligt med sygdommen. Den type patientuddannelse foregår i hele verden, men der er begrænset viden om effekten, og om patienterne rent faktisk får det bedre af at deltage. Et nyt litteraturgennemgangsstudie vil nu indsamle og undersøge international viden på området. Det sker i et samarbejde...

Ny målsætning: Nul hoftebrud i Nord Efter at det er lykkedes Region Nordjylland at nedbringe antallet af operationer for hoftebrud væsentligt, er målet nu også så vidt muligt at få has på de sidste. Det er til gengæld også det sværeste.
Skriv en kommentar
Talknusere i Aalborg skal sætte pris på knogleskørhed Et ph.d.-projekt på Aalborg Universitet vil beregne cost-benefit-effekten af en særlig indsats for at forebygge osteoporose. Analysen vil især prøve at måle og indregne kommunernes udgifter.
Skriv en kommentar
Aclasta kan ikke forhindre tab af knoglemineral ved pause fra Prolia Danske læger har undersøgt muligheden for at erstatte behandling med Prolia med Aclasta til patienter med knogleskørhed. Desværre ser det ikke ud til, at Aclasta kan forhindre tab af knoglemineral, når behandlingen erstatter behandling med Prolia, men forsøget har dog alligevel ført til behandlingsændring for nogle patienter på AUH.
Skriv en kommentar
Osteoporosepatienter skal have ens besked Videnscenter for Knoglesundhed har til både sundhedsprofessionelle og patienter udviklet materiale, der skal sikre, at osteoporosepatienter oplever en mere ensartet kommunikation, når det kommer til fysisk aktivitet.
Skriv en kommentar
AUH tilbyder DXA-scanning til patienter med knoglebrud Aarhusianere over 50 år, som brækker en knogle, vil nu systematisk blive tilbudt undersøgelse for osteoporose for at forebygge nye knoglebrud. Tilbuddet glæder Osteoporoseforeningens formand.
Skriv en kommentar
Kan nye kostråd skabe en generation af skøre knogler? Vi frygter at skabe en ny generation med øget risiko for knogleskørhed, hvis de nye, klimavenlige kostråd tolkes forkert, så kalkbehovet ikke dækkes gennem børn og unges kost.
Skriv en kommentar
Ulighed i sundhed for osteoporosepatienter skal måske løses regionalt På konferencen Osteoporosedag diskuterede faglige og politiske parter, hvordan indsatsen overfor den store folkesygdom skal gribes an. Længe har ønsket været en national handlingsplan, men nu ser bolden ud til at være havnet hos regionerne.
Skriv en kommentarFald kan forebygges i højere grad Langt flere ældre bør udredes for fald, allerede når de første symptomer viser sig, hvis man skal undgå de alvorlige konsekvenser for særligt osteoporosepatienter. Den gode nyhed er, at vi kan gøre langt mere for at forebygge fald, siger specialeansvarlig overlæge i geriatri.
Skriv en kommentar
Overlæge: Mangel på opfølgende tilbud efter knoglebrud rammer dårligst stillede hårdest Professor Bente Langdahl mener, at der i den grad mangler opfølgende tilbud til patienter efter knoglebrud, og at det især går ud over de patienter, som ikke har ressourcerne til selv at være opsøgende.
Skriv en kommentar
Rehabilitering til osteoporoseramte må ikke bero på tilfældigheder Mulighederne for rehabiliterings- og uddannelsestilbud til patienter med knogleskørhed bør fordeles mere lige, så tilfældigheder og geografi ikke har betydning patientens chancer for sygdomsmestring og dermed livskvalitet, skriver Ulla Knappe, landsformand i Osteoporoseforeningen.
1 kommentar
Social skævvridning i konsekvenser ved knoglebrud For personer over 50 år har uddannelsesniveau afgørende betydning for, hvordan de klarer sig fysisk og mentalt efter et knoglebrud, viser dansk forskning.
Skriv en kommentar