»Ved at undersøge 5.000 mænd, der ikke kan få børn, håber vi at finde svar på gåden om mandlig infertilitet,« siger Niels Jørgensen, overlæge på Afdeling for Vækst & Reproduktion på Rigshospitalet om det nye studie.

Nyt studie skal finde svar på gåden om mandlig infertilitet Stort studie skal undersøge 5.000 danske og svenske mænd for at blive klogere på årsagerne til mandlig infertilitet. Op mod hvert fjerde danske par kæmper med at blive forældre og i en tredjedel af tilfældene, skyldes det mandlig infertilitet.

4 ud af 10 unge, danske mænd, der ellers er sunde og raske, har så dårlig sædkvalitet, at det ikke er en selvfølge, at de vil være i stand til at blive far. Et nyt, stort studie skal forsøge at kortlægge årsagerne til mandlig infertilitet. Fars Dag (lørdag 5. juni, red.) er en god anledning til at øge bevidstheden om området og dermed øge både mænds og kvinders chancer for at få børn, hvis de ønsker det Niels Jørgensen, overlæge,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind