På Aarhus Universitetshospital har der tidligere været en gruppe patienter, som ikke kunne tåle fuld bedøvelse og hvor karrene i lysken var for snævre til at tilbyde en stentklap-operation. Men ved at gå ind gennem armhulen i lokalbedøvelse kan Aarhus Universitetshospital som nogle af de første på verdensplan nu tilbyde en ny kunstig hjerteklap til denne patientgruppe. »Derudover kan nogle af de patienter, vi tidligere lagde i fuld bedøvelse og lavede et hul på ved hjertespidsen, behandles med det nye...

Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentarNy dansk forskning slår fast: Forhøjet blodtryk kan selvstændigt føre til karskader og åreforkalkning Forskning viser, at forhøjet blodtryk kan gøre skade på blodkarrene og give åreforkalkning uden involvering fra signalstoffer. Mere specifik viden om forhøjet blodtryk kan lede til bedre behandling i fremtiden, siger forsker og læge bag studiet.
Skriv en kommentar
Lille indgreb i hjertet kan være effektivt alternativ til blodfortyndende medicin Udvalgte patienter med forkammerflimren ser ud til at klare sig bedre, hvis de får lukket venstre hjerteøre fremfor at skulle i livslang behandling med blodfortyndende medicin.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Personer over 70 år med forhøjet kolesterol har øget risiko for blodpropper Et nyt studie fra Herlev og Gentofte Hospital viser, at når personer i alderen 70 til 100 år har forhøjet kolesteroltal, øger det deres risiko for at få en blodprop i hjernen eller hjertet. Resultatet er overraskende klart og bør føre til revidering af guidelines, siger forskere.
1 kommentarAarhus er først i Norden med ny hjerteklapbehandling Som følge af et nyt stort fremskridt inden for hjerteklapbehandling har de første tre patienter i norden modtaget behandling af utætte hjerteklapper i højre hjertehalvdel gennem en blodåre i lysken.
Skriv en kommentarHjerteplan skal styrke behandling af hjertesyge Kommende Hjerteplan fra Hjerteforeningen skal give et samlet svar på, hvordan Danmark kan optimere hjerte-indsatsen.
1 kommentar
Ansatte på AUH: »Hvor er nuancerne i fortællingen om vores hospital?« Medarbejdere fra fire afdelinger på AUH genkender ikke mediernes negative fremstilling af deres arbejdsplads. Selvom det også påvirker deres arbejdsglæde, advarer de om, at det er patienterne, der slår sig hårdest på de negative historier og efterspørger en løsningsorienteret debat.
Skriv en kommentar
Geriatrisk rejsehold på AUH sætter fokus på ældre patienter på tværs af afdelinger Læger fra Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital har taget initiativ til Projekt Geriatrisk Rejsehold, som skal understøtte andre hospitalsafdelinger på hospitalet og i resten af Region Midtjylland med at implementere kompetenceløft omkring ældre patienter.
Skriv en kommentar