Lille indgreb i hjertet kan være effektivt alternativ til blodfortyndende medicin
Foto: Tonny Foghmar

Lille indgreb i hjertet kan være effektivt alternativ til blodfortyndende medicin Udvalgte patienter med forkammerflimren ser ud til at klare sig bedre, hvis de får lukket venstre ­hjerteøre ­fremfor at skulle i livslang behandling med ­blod­fortyndende medicin.

Mange af de omtrent 120.000 ­danskere, der lider af forkammerflimren, er i livslang behandling med blodfortyndende medicin for at reducere risikoen for blodpropper i hjernen. Nu viser ny dansk ­forskning, at der findes et alternativ, der kan fjerne behovet for dagligt at skulle tage blodfortyndende ­medicin for forkammerflimren-patienter med særlig høj risiko for udvikling af blodpropper eller for at opleve ­blødninger i forbindelse med brug af medicinen. I stedet for blodfortyndende behandling kan udvalgte patienter med forkammerflimren få foretaget et...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind