Det nye akademi, der har fået navnet Danish Cardiovascular Academy, blev stiftet i begyndelsen af året og er nu klar med den første bevilling til yngre forskere. 20 forskere inden for hjerte-kar-sygdomme har modtaget en samlet bevilling på 20 mio. kr. Forskning har haft en afgørende betydning for at forstå, hvordan hjerte-kar-sygdom udvikler sig, og dermed kan vi også behandle bedre Christian Aalkjær, executive managing director, Danish Cardiovascular Academy Det skriver Danish Cardiovascular Academy i en pressemeddelelse. »Vi uddeler 20...

Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Hjertesvigtspatienter med atrieflimren har oftere brug for hospitalshjælp Personer med hjertesvigt har flere sengedage på hospitalerne og oftere brug for indlæggelse og ambulant hjælp, hvis de i tillæg til deres hjertesvigt også får atrieflimren. Forskellen er overraskende stor, siger forsker.
Skriv en kommentar
Mere omfattende hjertestopdatabase kan være med til at redde flere liv Selvom Danmark er blandt de lande, hvor der er størst chance for at overleve et hjertestop, er der stadig potentiale for at forbedre indsats og behandling. En mere omfattende database, der også indsamler data fra behandling på hjertecentre, kan give værdifuld viden.
2 kommentarer
Når forskning er en hjertesag Nysgerrige hjertelæger med næse for gode projekter, en særlig finansieringsmodel og politisk medvind er elementer i forklaringen på dansk kardiologisk forsknings gode, internationale ry. Det er skabt gennem mange år og hviler på et meget bredt fundament. Fremover venter nye tværfaglige samarbejder.
Skriv en kommentar
Lille indgreb i hjertet kan være effektivt alternativ til blodfortyndende medicin Udvalgte patienter med forkammerflimren ser ud til at klare sig bedre, hvis de får lukket venstre hjerteøre fremfor at skulle i livslang behandling med blodfortyndende medicin.
Skriv en kommentar
Biomarkør kendt fra hjertesvigt kan potentielt guide screening for atrieflimren Biomarkøren proBNP kan muligvis benyttes til at identificere personer, der har gavn af screening for atrieflimren, viser ny dansk forskning. Det handler om at screene de korrekte personer, så vi kan undgå overdiagnostik, samtidig med at vi kan reducere risikoen for blandt andet stroke, siger forskere.
Skriv en kommentar
Simpel hjertefejl leder til høj overdødelighed Medfødt hul mellem hjertets kamre er blevet anset som en simpel hjertesygdom, der er let at behandle. Den idé skyder et nyt dansk studie ned. Studiet viser, at den medfødte hjertefejl kapper et stort stykke af den forventede levetid.
2 kommentarer
Ny årsrapport: Kun halvdelen af hjertepatienter med behov deltager i rehabiliteringsforløb Omkring halvdelen af patienter med behov for hjerterehabilitering deltager ikke i et forløb, viser årsrapport for Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase. Rapporten viser også problemer med at følge op efter indlæggelse og med at få patienterne til at droppe smøgerne.
Skriv en kommentarHjerteafdeling hårdt presset af personaleflugt Ti af 28 sengepladser på hjerteafdelingen på Esbjerg Sygehus er lukket efter en længere periode med et stort antal opsigelser blandt afdelingens sygeplejersker, skriver JydskeVestkysten.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland: Antallet af unødvendige amputationer nedjusteres efter journalgennemgang 194 amputerede patienter i Region Midtjylland får vejledning i at søge erstatning for amputationer, som måske kunne have været undgået.
Skriv en kommentar
Forskningsprojekt vil risikostratificere personer med type 2-diabetes for hjertekarsygdom Endokrinologer, kardiologer og praktiserende læger i fælles forskningsprojekt, hvis mål er bedre risikostratificering og mere individualiseret forebyggelse og behandling af hjertekarsygdomme blandt personer med type 2-diabetes.
Skriv en kommentar