Foto: Lars Andersen

Nye opgaver til presset sektor er eneste vej mod fremdrift ANALYSE: Den nye overenskomst læsser en hel del nye opgaver over i almen praksis, der til gengæld får en tiltrængt økonomisk indsprøjtning. I en tid med lægemangel er det en dristig manøvre, men flertallet af de praktiserende læger bakker op om Freitags linje.

Overenskomstaftalen for de praktiserende læger er så god, som den kunne blive efter omstændighederne. Sådan lyder det fra mange praktiserende læger, når man spørger til resultatet af de godt 10 måneder lange forhandlinger mellem PLO og regionerne. Efter en årrække med dødvande i sektoren er mange lettede over en aftale, der tilfører ny økonomi til almen praksis. På den anden side stilles der spørgsmålstegn ved, om kapaciteten i sektoren er tilstrækkelig til at løfte de mange nye opgaver. Men aftalen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind