De dimitterende læger fra 1885. Den første kvindelige læge, Nielsine Nielsen, er placeret lige i midten af billedet.Foto: Medicinsk Museion, Københavns Universitet.

Ny, unik bog om Danmarks første kvindelige læge og akademiker I 1885 bliver Nielsine Nielsen Danmarks første læge, og en ny bog om kvinden – baseret på en nyligt fundet dagbog – er en perle skrevet om en af kronjuvelerne blandt danske læger, skriver Liselotte Højgaard, professor og klinikchef på Rigshospitalet.

’Nielsine Nielsen’ er et brag af en bog om Danmarks første kvindelige læge og akademiker. Der er kommet bøger om Nielsine før, og hendes egne erindringer skrevet med skarp pen er udgivet efter hendes død, men denne nye bog er noget andet og mere. De to forfattere, Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen, er begge journalister, historikere og forfattere og har sammen skrevet en unik og læseværdig bog. Forfatterne har fundet Nielsines dagbog fra Svendborg, da hun var 17-18 år...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind