Er danske læger gode nok til, at undersøge patienter, de ikke kan tale med? Og hvad betyder det for sygdomsforløbet, hvis patienten ikke taler dansk? Det giver en ny undersøgelse fra Indvandrermedicinsk klinik på Odense Universitetshospital svaret på. Rapporten illustrerer med eksempler på konkrete patientforløb, hvorfor der sker fejl, når læge og patient ikke forstår hinanden korrekt, og hvor ansvaret for fejlen ligger. Undersøgelsen drejer sig om 147 patienter, som blev henvist til klinikken i 2015 til 2016, og rapporten...

Folketinget skal stemme om tolkegebyret igen Fire partier har fremsat et beslutningsforslag, der betyder, at Folketinget 16. maj endnu engang skal tage stilling til, om tolkegebyret skal afskaffes eller bevares. »Tolkegebyret skaber ulighed i sundhed, er til fare for patientsikkerheden og skaber unødigt bureaukrati i et i forvejen presset sundhedsvæsen,« siger Stinus Lindgreen, sundhedsordfører for de radikale, og en af ordførerne bag beslutningsforslaget.
Skriv en kommentar
Til Yngre Læge Lounge på OUH: »Er der nogen, som har en oplevelse, de har lyst til at dele?« Klagesager, utilsigtede hændelser og søvnløse nætter. Dagens Medicin tog med til ‘Yngre Læge Lounge’ på Odense Universitetshospital, hvor yngre læger deler deres tvivl og erfaringer en gang hver anden måned. Formålet er på lavpraktisk vis at øve sig på at tale om alt det svære og håndtere de høje følelsesmæssige krav, der følger med jobbet.
Skriv en kommentar
Lungemediciner leder et af landets største hospitalsafsnit: Nu får han også ansvar for lægevagten Det kom som en overraskelse for cheflæge Poul Henning Madsen, da hans akutmodtagelse i sidste måned blev bedt om at drive Region Syddanmarks lægevagt i de sene aften- og nattetimer. Indtil videre er rekrutteringen gået stærkt, men med opstart 1. februar er det også bydende nødvendigt.
1 kommentar
På OUH har et mobilt team forsøgt at knække koden for svær anoreksi: For 20-årige Line har det gjort en kæmpe forskel I en forsøgsperiode på tre år kører sygeplejersker fra OUH ud i Region Syddanmark for at hjælpe patienter med svær anoreksi i eget hjem. Det er ressourcekrævende, og patienterne er få. Men for 20-årige Line Schmidt har det betydet, at hun for første gang har fået det bedre.
Skriv en kommentar
Susanne Axelsen og Michael Dall om 2023: Tænk klogt – og vælg klogt NYTÅRSTALE: Prioritering er afgørende for, at vi har et godt og sammenhængende sundhedsvæsen – også i fremtiden. Så set fra vores perspektiver i LVS, Vælg Klogt, Behandlingsrådet og fra OUH skal 2023 byde på prioriteringer baseret på kloge valg og kloge tanker – for kun sådan sikrer vi, at Danmark får mere sundhed for pengene, skriver Susanne Axelsen og Michael Dall i årets første nytårstale.
Skriv en kommentar
Morten Sodemann modtager Kleins Legat 2022 Professor, overlæge og forskningsleder Morten Sodemann, der til dagligt er overlæge på Indvandrermedicinsk Klinik, OUH, modtager Kleins Legat 2022.
Skriv en kommentar
Hjerteafdeling på OUH får overlæge dedikeret til det nære sundhedsvæsen Ann-Dorthe Zwisler er ansat som professor og overlæge på OUH’s hjerteafdeling, hvor hendes job er at bygge bro mellem det specialiserede sygehus og det nære sundhedsvæsen. En investering, der skal give afkast i form af tid til andre sygehusopgaver, siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Formand for akutlæger: Tilvalgsordning for skrottede vacciner vil stjæle tid fra akutte patienter Opgaven med at undersøge mulige bivirkninger hos borgere, der takker ja til en vaccine under den frivillige tilvalgsordning, vil ende hos landets akutmodtagelser, der i forvejen arbejder tæt på fuld kapacitet. Det risikerer at ramme de akutte patienter, vurderer formand for Dansk Selskab for Akutmedicin, der helst havde set opgaven lagt ud i særlige klinikker til accelereret udredning.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Øre-næse-hals-læge i opråb: »Har de helt glemt os i vaccineprioriteringen?« Øre-næse-halslægerne på Odense Universitetshospital (OUH) er ikke blandt det prioriterede sundhedspersonale, der modtager COVID-19-vaccinen først, selvom de undersøger patienters luftveje helt tæt på. Det undrer læge Chadi Abdel-Halim, der føler, at han og kollegerne er blevet glemt i prioriteringen af sygehusledelsen. OUH's lægefaglige direktør forsvarer prioriteringen, men forstår godt lægernes bekymring.
Skriv en kommentar
Eksperter: Ulighed i sundhedsvæsenet skal bekæmpes med forskelsbehandling Kræft er en af mange sygdomme med social slagside. På konferencen 'Kræftdag 2020' diskuterede eksperter, hvordan vi kan komme uligheden til livs.
Skriv en kommentar