Ny undersøgelse: Administrativt arbejde stjæler tid fra psykisk syge patienter Seks ud af ti speciallæger bruger mindst en femtedel af arbejdstiden på administrative opgaver frem for på patienterne. »Vi kan ikke være det bekendt,« siger formanden for lægeforeningen.

Indtastninger i patientjournaler, afrapportering af data til interne kontrolsystemer samt registrering af de samme oplysninger i flere systemer. Speciallæger i psykiatrien bruger 20 pct. af deres arbejdstid på administrativt arbejde. Det svarer til 100 fuldtidsstillinger. Det skriver Lægeforeningen, der har lavet en undersøgelse af området »Hvis bare lægerne kunne bruge nogle af de ressourcer, som de anvender på administration, til at behandle patienter, vil det betyde en hårdt tiltrængt boost til en psykiatri, som fortsat lider under flere års nedprioritering...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind