Ny professor i føtalmedicin og -terapi på Rigshospitalet
Olav Bjørn Petersen er ny professor i føtalmedicin og føtalterapi på Rigshospitalet fra 1. maj.

Ny professor i føtalmedicin og -terapi på Rigshospitalet Olav Bjørn Petersen er ny professor i føtalmedicin og føtalterapi ved Center for Føtalmedicin og Graviditet i Obstetrisk Klinik på Rigshospitalets Juliane Marie Center

Flere fostre skal diagnosticeres og behandles i livmoderen. Det skal Olav Bjørn Petersen som ny professor i føtalmedicin og føtalterapi ved Center for Føtalmedicin og Graviditet i Obstetrisk Klinik på Rigshospitalets Juliane Marie Center forske i. Det skriver Rigshospitalet på sin hjemmeside.

»Hvis vi kan blive endnu bedre til at diagnosticere sygdomme hos børn allerede inden de fødes, fx gennem nye genetiske metoder og nye former for fosterdiagnostik, kan vi hjælpe endnu flere børn og deres forældre med den bedste behandling. Fx børn med medfødte misdannelser i urinveje, børn med sjældne sygdomme og børn med medfødte lungesygdomme og hjertesygdomme. Jo tidligere og jo mere præcist vi kan sige, hvilke sygdomme det kommende barn har, desto større potentiale er der for at hjælpe barnet til verden med mest mulig livskvalitet,« siger Olav Bjørn Petersen på hjemmesiden.

Olav Bjørn Petersen, som startede 1. maj, kommer fra en stilling som overlæge ved Center for Fosterdiagnostik ved Kvindesygdomme og Fødsler på Aarhus Universitetshospital Skejby. Han er uddannet Ph.d. og speciallæge i gynækologi og obstetrik.
Professoratet er kommet i stand via en donation fra Novo Nordisk Fonden til BørneRiget, som skal sikre en dansk førerposition inden for tre områder: vævsrekonstruktion, behandling af fostre og behandling af hjertesyge børn.
Olav Bjørn Petersen er derfor ansat sammen med to andre professorer: Magdalena Fossum, og Vibeke E. Hjortdal. De skal sammen med eksperter på Rigshospitalet og Københavns Universitet være med til at bringe Danmark i front internationalt inden for rekonstruktionskirurgi samt forskning, diagnostik og behandling af fostre og hjertesygdomme hos børn og unge.

Skriv kommentar