»Vi ved, at ca. 60 procent af de kvinder, der ammer, tager lægemidler. Det kan være pga. astma eller en hudlidelse, men vi mangler viden på området. De fleste kvinder, der får børn, ammer, og alligevel er der meget få forskere i verden, der interesserer sig for det,« siger Jon Trærup Andersen i en pressemeddelelse.

Ny professor i farmakologi fokuserer på gravide og børn Jon Trærup Andersen bliver Danmarks første professor i farmakologi​ med særligt fokus på medicin til gravide, ammende og børn ved Københavns Universitet.

»Vi mangler viden om lægemidler og amning, og der skal forebygges mere i børneforgiftninger,« siger Jon Trærup Andersen. Han er ny professor i farmakologi ved Københavns Universitet og ledende overlæge på Klinisk Farmakologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Og så er han en af Danmarks førende forskere inden for medicin til risikogrupper som gravide og børn. Et område, hvor der er brug for mere viden. Særligt inden for lægemidler og amning er der et stort potentiale, mener han. »Vi...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind