Ny blodfortyndende medicin sænker risiko for slagtilfælde Patienter, der i forbindelse elektrokonvertering modtager den blodfortyndende medicin ’apixaban’, har lavere risiko for slagtilfælde end ved standardbehandlingen, viser nyt studie.

Det antikoagulerende lægemiddel Eliquis (apixaban) sænker risikoen for slagtilfælde mere end warfarin i patienter, som undergår elektrokonvertering i forbindelse med forkammerflimmer. Det viser et nyt studie, der netop er blevet offentliggjort på en kongres for European Society of Cardiology, der i disse dage bliver afholdt i Barcelona. Forkammerflimmer er den mest almindelige form for hjerterytmeforstyrrelse og er forbundet med øget risiko for dødsfald og slagtilfælde. Genopretning af hjertets normale sinusrytme, kaldet elektrokonvertering, er en integreret del af behandlingen til denne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind