Kulhydrater, ikke fedt, slår ihjel Ny forskning peger på, at højt indtag af kulhydrater, ikke fedt, er forbundet med øget risiko for at dø.

Et nyt studie på flere end 135.000 mennesker viser, at højt indtag af kulhydrater er forbundet med kortere levetid, men ikke højere risiko for kardiovaskulære hændelser. Forskerne finder samtidig ikke en sammenhæng mellem højt fedtindtag og øget risiko for dødsfald. »Vores fund understøtter ikke den nuværende anbefaling om at begrænse det totale indtag af fedt i kosten til mindre end 30 pct. af det totale energiindtag og mættet fedt til mindre end 10 pct. Begrænsning af fedt vil formentlig ikke...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement