Lav socioøkonomisk status giver dårligere odds for hjerterehabilitering

Lav socioøkonomisk status giver dårligere odds for hjerterehabilitering Christina Boesgaard Graversen har søndag fremlagt et studie, der viser, at patienter med lav socioøkonomisk status er stillet dårligere end andre, når det kommer til information, accept og henvisning til hjerterehabilitering.

BARCELONA (Dagens Medicin) – Patienter med lav socioøkonomisk status modtager mindre information om hjerterehabiliteringsforløb og er samtidig mindre villige til at takke ja til rehabiliteringsforløbene, når de bliver tilbudt dem. Det er hovedkonklusionen på et studie, som Christina Boesgaard Graversen, medicinstuderende ved Kardiologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital, har fremlagt søndag på den store hjerte-kar-kongres, ESC, i Barcelona. »Vi ville gerne se, om der er en skævvridning i forhold til socioøkonomiske faktorer. Vi har jo stringente guidelines på området, men vores...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind