Pensionist ældre borger
I 2020 fik 126.000 danskere over 80 år både hjælp af kommunen i form af enten rehabilitering, genoptræning, plejebolig, forebyggende hjemmebesøg, hjemmehjælp eller hjemmesygepleje og var samtidig i kontakt med et hospital. Det viser en ny analyse fra Momentum.

Ny analyse: Hver anden over 80 år får hjælp af både kommunen og sygehuset i løbet af et år Ny analyse fra KL tegner et tydeligt billede af det pres, som ældre patienter lægger på sundhedsvæsenet. Det stiller krav til, at en kommende ældrelov skal hænge sammen med en sundhedsreform, lyder det samstemmende fra KL, Danske Regioner og FOA.

Hver anden dansker over 80 år har i løbet af et år både brug for hjælp fra kommunen og fra hospitalsvæsenet Det viser en analyse foretaget af KL’s nyhedsbrev, Momentum. Man kan ikke se på ældreområdet uden også at se på sundhedsområdet Jacob Bundsgaard (S), formand, KL Momentums beregninger, der er foretaget på baggrund af data fra Danmarks Statistik og Sundhedsdatastyrelsen, viser, at den stigende population af ældre har brug for hjælp på tværs af sektorer. I 2020 fik 126.000...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement