Strejken blandt landets sygeplejersker gik som bekendt i gang natten til lørdag i sidste, og som en konsekvens forventer regionerne alene i den første uge af strejken at måtte aflyse 2.784 operationer og 9.987 ambulante behandlinger. Selvom det er ærgerligt for den enkelte patient, så er aflysningerne ikke noget, der indtil videre batter i det store billede, siger sundhedsøkonom Jakob Kjellberg fra VIVE.

Sundhedsøkonom: Sygeplejerskestrejken presser ikke det danske sundhedsvæsen Selv om enkelte sygehusafdelinger er meget berørt af strejken, er kun en begrænset andel af patienterne berørt, siger professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg.

Som en direkte konsekvens af sygeplejerskestrejken forventer regionerne at skulle aflyse 2.784 operationer og 9.987 ambulante behandlinger den første uge. Det fremgår af tal, som DR har fået fra regionerne. Ca. 5.000 sygeplejersker er udtaget til strejke, svarende til ca. 10 pct. af alle landets sygeplejersker. Det er markant færre end under strejken i 2008, hvor hvor flere end fire gange så mange sygeplejersker var i konflikt, og der blev aflyst godt 50.000 behandlinger og operationer om ugen. Konsekvensen var...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement