Ny årsrapport: Kun halvdelen af hjertepatienter med behov deltager i rehabiliterings­forløb
Foto: Charlotte Dahl/Sygehus Lillebælt

Ny årsrapport: Kun halvdelen af hjertepatienter med behov deltager i rehabiliterings­forløb Omkring halvdelen af patienter med behov for hjerterehabilitering deltager ikke i et forløb, viser årsrapport for Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase. Rapporten viser også problemer med at følge op efter indlæggelse og med at få patienterne til at droppe smøgerne.

Der er bekymrende tendenser at spore i seneste årsrapport fra Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase, der udkom 1. december. Det siger den regionale formand for databasen, Ann Bovin, som er hjertelæge på Sygehus Lillebælt. Første bekymrende tendens er ifølge Ann Bovin, at der går for lang tid, før hospitalerne følger op på patienter, som har været indlagt på grund af akut blodprop i hjertet, ballonudvidelse af hjertets kranspulsårer eller koronar bypass-operation. Databasens standard er, at mindst 80 pct. af disse hjertepatienter får første...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind