Norsk lægeformand: Derfor nedlagde vi arbejdet midt i coronakrisen
Arbejdsuger på 55,6 timer i snit og et manglende loft over lægers arbejdstid i de kommunale nødtjenester fik i sidste måned den norske lægeforening til at udtage 35 praktiserende læger til strejke. Kort efter greb regeringen ind, og det viser blot, hvor presset almen praksis er, mener Nils Kristian Klev, formand for praktiserende læger i Norge.

Norsk lægeformand: Derfor nedlagde vi arbejdet midt i coronakrisen En konflikt mellem de norske kommuner og praktiserende læger endte i oktober i strejke. Kort efter greb regeringen ind. Hvad fik lægerne til at strejke midt i en pandemi? Urimeligt lange arbejdsuger og manglende muligheder for at sige fra, lyder forklaringen fra Nils Kristian Klev, formand for Allmennlegeforeningen.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.