Poul Erik Jakobsen

Nordjylland ansætter direktør for diabetescenter Poul Erik Jakobsen er ansat som centerdirektør for Steno Diabetes Center Nordjylland.

Region Nordjylland har ansat Poul Erik Jakobsen som centerdirektør, og fra 1. februar skal han stå i spidsen for opbygningen af Steno Diabetes Center Nordjylland og føre de visioner ud i livet, som Region Nordjylland og Novo Nordisk Fonden indgik aftale om i december 2017.

57-årige Poul Erik Jakobsen kommer fra en stilling som ledende overlæge for det endokrinologiske speciale på Aalborg Universitetshospital, som han i sin nye stilling fortsat vil have det overordnede ansvar for. Han har tilbragt hele sin medicinske karriere i det nordjyske sundhedsvæsen, og ser nu frem til at bidrage yderligere til udviklingen af diabetesområdet i Nordjylland fra sin nye platform.

»Jeg brænder for at fortsætte en proces, der er kommet godt fra start. Nu skal vi have udfoldet alle drejebogens fantastiske initiativer og muligheder, så de kan blive til glæde og gavn for alle nordjyske diabetespatienter og forhåbentlig inspirere til ny patientnær diabetesbehandling ud over regionens og landets grænser, siger han i en pressemeddelelse fra Region Nordjylland.

Poul Erik Jakobsen har været stærkt involveret i at udvikle visionerne for samarbejdet Novo Nordisk Fonden om at etablere Steno Diabetes Center Nordjylland. Aftalen med Novo Nordisk Fonden blev underskrevet i december og indebærer en bevilling på 795 mio. kr. til etablering af nye, fysiske rammer for Steno Diabetes Center Nordjylland samt initiativer vedrørende supplerende behandling, forskning, tværsektorielt samarbejde, uddannelse og kompetenceudvikling samt regionens særkende ’Digital Sundhed og Diabetes’. Steno Diabetes Center Nordjylland forventes at være færdigbygget og gå i fuld drift i 2022. Selve centeret bliver placeret i sammenhæng med Nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst.

Skriv kommentar