MR-scanninger under anfald skal løse gåden om migræne

MR-scanninger under anfald skal løse gåden om migræne I tre årtier har migræneforskere på Rigshospitalet-Glostrup som et af få steder i verden systematisk fremprovokeret migræne for at kunne teste ny medicin og finde biomarkører, som kan bruges til at måle effekten af en behandling. 

Forsøgspatienterne sluger en lille pille med stoffet cilostazol, accepterer den nagende hovedpine og venter ca. seks timer på det migræneanfald, som så ofte plager dem. Anfaldet kommer snigende. I dét øjeblik, den pulserende hovedpine, kvalmen og den stikkende lysfølsomhed eskalerer til et bestemt niveau, begynder Sabrina Khans jagt på svar. Hun er læge og ph.d.-studerende ved Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet-Glostrup og bruger MR-scanninger af hjernen under provokerede anfald til at forske i migræne. Særligt interessant er karrene i hjerne og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind