Moderat alkoholforbrug kan holde vægten nede Normalvægtige kvinder, der drikker moderate mængder alkohol, har tilsyneladende mindre risiko for at blive overvægtige end de kvinder, der slet ikke drikker alkohol, viser en undersøgelse offentliggjort i Archives of Internal Medicine.

Alkohol indeholder en stor mængde energi, ca. syv kalorier per gram, men det er uklart, om indtag af alkohol er en risikofaktor for overvægt og fedme. Den aktuelle undersøgelse peger på, at alksohol snarere kan mindske risikoen – i hvert fald blandt de ca. 19.000 midaldrende kvinder, der indgik i undersøgelsen. Deltagerne var i udgangspunktet normalvægtige og havde hverken hjerte-kar-sygdom, kræft eller diabetes. Efter 13 års opfølgning viste der sig et tydeligt mønster. Gennemsnitsvægten var generelt steget uanset alkoholforbrug, men...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind