Minister undveg centralt spørgsmål om milliardeffektiviseringer på supersygehuse

Minister undveg centralt spørgsmål om milliardeffektiviseringer på supersygehuse Magnus Heunicke (S) blev på samråd gentagne gange spurgt, om kravet om effektiviseringer til de 16 nye supersygehuse hviler på et validt grundlag, men ministeren kunne ikke svare. Enhedslisten er ikke tilfreds og fortsætter presset mod ministeren.

Efter Dagens Medicin for nylig afslørede, at baggrunden for effektiviseringskravene i milliardklassen til de nye supersygehuse hviler på erfaringer fra et hospital i Norge, som ikke eksisterer, blev Magnus Heunicke (S) kaldt i samråd. Omdrejningspunktet for samrådet var spørgsmålet om, hvorvidt sundhedsministeren vurderede, at evidensen bag kravene hviler på et troværdigt grundlag. På samrådet tirsdag slog sundhedsministeren fast, at effektiviseringskravene, der lige nu presser det nye Aarhus Universitetshospital hårdt, ikke hviler på hård videnskab: »Kravene blev fastsat på det bedst...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind