Midtjylland skal spare næste 300 mio. kr.
Anders Kühnau (S) skal i sit første år som regionsrådsformand finde besparelser for næsten 300 mio. kr. »Det ser alvorligt ud,« siger han.

Midtjylland skal spare næste 300 mio. kr. Nye beregninger viser, at Region Midtjylland skal spare 295 mio. kr. på næste års budget.

Region Midtjylland næste år skal spare 295 mio. kr. Det viser økonomiske beregninger, som bliver præsenteret for regionens forretningsudvalg, når det på et møde på tirsdag den økonomiske situation i regionen. Beregningerne viser, at der samlet set er behov for besparelser på 295 mio. kr. Heraf er de 200 mio. kr. permanente besparelser, og de 95 mio. kr. engangsbesparelser. Det skriver Region Midtjylland. I de efterfølgende år vil behovet for besparelser være lidt mindre. I 2020 vil være behov for besparelse på 208 mio. kr., 154 mio. kr. i 2021 og 197 mio. kr. i 2022. Det samlede budget for regionen ligger på omkring 30 mia. kr.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) pointerer, at der er tale om foreløbige beregninger, som skal kvalificeres yderligere.

»Men det ser alvorligt ud. Udgifterne til hospitalsmedicin stiger fortsat, og samtidig har regionsrådet måttet tilføre ekstra midler til psykiatrien for at give både patienter og personale bedre vilkår,« siger han.

Han appellerer til, at regeringen finder flere penge til regionerne, når der i juni skal forhandles om en aftale for næste års økonomi.

»Bundlinjen siger for få penge til for mange patienter. Vi skal naturligvis selv fortsætte med at effektivisere, men skal vi lykkes med at bevare det flotte niveau i dansk sundhedsvæsen, så skal det bakkes op af en mere robust økonomi,« siger Anders Kühnau.

Skriv kommentar