Metabolitter peger på højere risiko for diabetiske fodsår og Charcots artropati
Foto: Privat

Metabolitter peger på højere risiko for diabetiske fodsår og Charcots artropati Dansk forskning har identificeret fem metabolitter, som har en sammenhæng med risikoen for diabetiske fodsår og tilstanden Charcots artropati. Metabolitterne kan måske bruges prognostisk og til at give indsigt i medicinsk interessante signalveje.

Hvert minut bliver der på verdensplan amputeret en ekstremitet på grund af komplikationer til diabetes. 90 pct. er på grund af diabetisk fodsår, og livstidsrisikoen for at få et fodsår for personer med diabetes er op imod 34 pct. Der er med andre ord et stort behov for både nye og bedre behandlinger af diabetiske fodkomplikationer, men også bedre metoder til at risikostratificere personer med disse komplikationer. En mulig måde at risikostratificere patienter på er ved at undersøge deres blod...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind