En ny metode til forbedret behandling af hudkræftpatienter er så lovende, at medicinalvirksomheden Leo Pharma har købt de fulde patentrettigheder til behandlingen, der er udviklet i samarbejde med professor Merete Hædersdal og ph.d.-studerende Andres Mar Erlendsson fra Dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital. Det skriver Bispebjerg Hospital i en pressemeddelelse. Personalet fra Dermatologisk afdeling har vist, at lægemidler til behandling af hudkræft kan gives mere effektivt gennem huden ved brug af laser, der ved at lave små, lodrette kanaler i huden gør det muligt at...

Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentarRegion støtter forskning i lokalbehandling af hudkræft Nyt forskningsprojekt vil forsøge at kombinere særlig laserteknik med medicinsk behandling.
Skriv en kommentarBlodprøve kan afsløre kræft Ny forskning fra Hvidovre Hospital viser lovende potentiale for kræftscreening ved hjælp af blodprøver.
1 kommentar
Gøtzsche klager til EU’s ombudsmand over EMA’s HPV-rapport Det europæiske lægemiddelagentur EMA har ikke gjort arbejdet godt nok i forbindelse med vurderingen af sikkerheden ved HPV-vacciner, mener direktøren for Nordisk Cochrane Center Peter Gøtzsche.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
‘Vi-orienteret’ leder bliver vicedirektør på Holbæk Sygehus Marlene Fleischer er ny vicedirektør på Holbæk Sygehus. Hun kommer fra en stilling som chefsygeplejerske på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor hun har været leder i otte år.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar