Det er muligt næsten helt at undgå bæltefikseringer med en målrettet indsats. Det viser en evaluering af projektet ‘Forsøg med bæltefri/tvangsfrie afdelinger i psykiatrien’, som DEFACTUM og COWI har foretaget for Sundhedsstyrelsen. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. »Vi er glade for at se, at det med de rette indsatser kan lade sig gøre at undgå bæltefikseringer. Vi er i Sundhedsstyrelsen meget optagede af arbejdet med at få nedbragt brugen af tvang i psykiatrien, så det er meget nyttig viden,...

Coronapandemien kan have øget brugen af tvang i psykiatrien Mange psykiatriske patienter har set deres hverdag smuldre under coronakrisen. I Region Midtjylland opleves det, at mange psykiatriske patienter er mere syge end normalt. Det kædes sammen med, at antallet af bæltefikseringer nu stiger efter flere år med markante fald.
Skriv en kommentar
Timelange fastholdelser er ulovlige Der er stadig fastholdelser af psykaitriske patienter af flere timers varighed, viser nye tal. Men psykiatriloven giver slet ikke lov til de lange fastholdelser, vurderer juridisk ekspert, der foreslår lovændringer. Psykiatrisk selskab bakker op.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen raser: Psykologer skal ikke have behandlingsansvar I satspuljeaftalen lægger regeringen og satspuljepartierne op til, at specialpsykologer i højere grad skal have behandlingsansvar i psykiatrien. »Helt ude i hampen,« lyder det fra Lægeforening.
2 kommentarerDet bliver vanskeligt at nå målsætning om mindre tvang i psykiatrien Antallet af bæltefikseringer på psykiatriske hospitaler er faldet på landsplan, men det er ikke lykkedes at nedbringe den samlede tvang, viser ny rapport fra Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentar
Yngre læger i Nordjylland ønsker fleksibilitet i uddannelsesforløb – regionen er lydhør, men har flere hensyn at tage Sundhedsstyrelsen har overtrumfet et ‘nej’ fra Region Nordjylland og finder, at hensynet til det lægedækningstruede område vejer tungest, hvorfor en ung læge får lov til at flytte uddannelsessted til Thisted fra Aalborg. De yngre læger håber på mere fleksibilitet fra regionen, men uddannelseschef mener, at fleksibilitet også har konsekvenser. Hun er dog lydhør inden for de overordnede rammer og muligheder.
Skriv en kommentar
Mikkel Rasmussen: Hvis ikke nu, hvornår så? DEBAT: Den politiske stilhed har længe været larmende til trods for, at det igen og igen viser sig, hvorfor der er behov for handling i psykiatrien. I kølvandet på en intensiveret debat og efter pres fra flere partier begynder forhandlingerne om en 10-årsplan nu 24. august. Dette momentum skal forløses, for meget håb er koblet op på troen på, at nu er det nu skriver Mikkel Rasmussen.
Skriv en kommentar
Poul Videbech og Gitte Ahle: Man får ikke en Lamborghini, hvis man kun vil betale for en Trabant Det haster med at realisere Sundhedsstyrelsens 10-årsplan for det psykiatriske område. Psykiatrien bør styrkes, fordi vi fra rapporter og videnskabelige undersøgelser ved, at behandles psykisk sygdom ordentligt med den tid, det kræver, er der glimrende resultater. I det modsatte tilfælde kan det i værste tilfælde ende med grov kriminalitet, misbrug og selvmord.
3 kommentarer
Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.
Skriv en kommentar
Helene Probst: 200 siders fagligt oplæg til 10-årsplan for psykiatrien indeholder kun det mest nødvendige I dag, torsdag 13. januar, har Sundhedsstyrelsen offentliggjort det længe ventede faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien. Et oplæg, som fagfolk håber, vil danne grundlag for regeringens politiske udspil. På trods af at det er et omfattende oplæg, er der kun blevet plads til det mest nødvendige, og intet i oplægget kan vælges fra, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentar
Bevilling på 2,8 millioner kr. til forskning i borderline Hvad betyder vores gener for udviklingen af den psykiatriske lidelse borderline personlighedsforstyrrelse? Det vil Lektor i Klinisk Medicin ved AUH og Aarhus Universitet, Katherine Musliner, undersøge.
Skriv en kommentar