LGBT+personer og læger skal lære at møde hinanden i sundhedsvæsnet Ny hjemmeside skal være med til at skabe et mere inkluderende sundhedsvæsen, der har fokus på de særlige problemstillinger, LGBT+personer ofte oplever. Siden, der er ment som en slags samlet patient- og lægehåndbog, er skabt af LGBT Danmark med midler fra Sundhedsstyrelsen og i samarbejde med Yngre Læger.

Samtalen kan være svær at starte for både patient og læge, når det kommer til området, hvor seksualitet kan have stor betydning for den almene sundhed. Og konsekvenserne er til at tage og føle på: LGBT+personer lider oftere af depression og angst end heteroseksuelle, og de risikerer at blive overset i for eksempel screeninger for livmoderhalskræft. Det skal hjemmesiden LGBTsundhed.dk nu forsøge at gøre op med. »Det har været lidt af et videnskabeligt alarmopkald, at også danske LGBT-personer viser sig...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind