Lene Toscano får 3,3 mio. kr. til formidling af viden om funktionelle lidelser Speciallæge i almen medicin Lene Toscano, Aarhus Universitetshospital, har modtaget 3.336.458 kr. fra TrygFonden til at undersøge, hvordan man bedst formidler og deler viden om funktionelle lidelser. 

En funktionel lidelse kan ikke forklares med traditionelle biomedicinske diagnoser, og omkring 300.000 danskere lever med en sådan lidelse.

Igennem de seneste 30 år er der blevet forsket intensivt i årsager, opsporing og behandling af funktionelle lidelser, og der er opnået en betydelig indsigt på området. Desværre er denne viden på nuværende tidspunkt ikke i tilstrækkelig grad tilgængelig for de relevante læger, sagsbehandlere, politikere m.fl.

Tidligere er der med succes gennemført et projekt for at udvikle undervisnings- og informationsmaterialer, kurser og undervisningskoncepter, og det er disse erfaringer, som dette projekt ønsker at bringe videre.

Der skal bl.a. udvikles bøger til børn og forældre med funktionelle lidelser, der skal udarbejdes et system til formidling af viden og tilbud til kommuner, og der skal udvikles informationsmaterialer og kurser til læger inden for området.

Målet er at optimere videndeling om funktionelle lidelser til både patienter og de professionelle med bedre behandling til følge.

Skriv kommentar