Både Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og paraplyorganisationen Danske Patienter finder det problematisk, at sagsbehandlingstiderne på de juridiske områder i Region Hovedstaden gennem en årrække har været for lange. Det gør ondt på os at se konsekvenserne af sagsbehandlingstiderne. Det er viden og patientbehandling, der bliver udskudt Henrik Vestergaard, vicedirektør, Lif Ventetiden på at få godkendt kontrakter, afklaring af GDPR-dataroller og godkendelse fra De Videnskabsetiske Komiteer har nu gennem en flerårig periode forsinket og bremset dansk sundhedsforskning. Efter flere års pres fra forskerne...

Lange sagsbehandlingstider lammer forskningen i Region Hovedstaden Sidste år overskred hovedstadens videnskabsetiske komiteer sagsbehandlingstiden i mere end ni ud af ti sager. Problemerne med lange ventetider går flere år tilbage og har allerede kostet forskningssamarbejder, tid og penge. Nu vil regionen komme sagsbunkerne til livs.
Skriv en kommentar
Ph.d. på pause: Izzet Altintas ventede på svar i 182 dage Siden oktober 2021 har Izzet Altintas ventet på godkendelse af et ph.d.-projekt, der har potentiale til at forebygge senkomplikationer efter blodpropper i benene. Der gik næsten et halvt år, inden han hørte fra De Videnskabsetiske Komiteer i Region Hovedstaden.
Skriv en kommentar
Direktør i Region Hovedstaden: Vi har skåret mere end en måned af sagsbehandlingstiden Som direktør for Center for Sundhed har Charlotte Hosbond ansvaret for Region Hovedstadens videnskabsetiske komiteer. Hun foretrækker at have fokus på fremtiden, men erkender dog, at de seneste års høje andel af sager, der ikke behandles til tiden, ikke har været godt nok.
Skriv en kommentar
Regionerne vil have penge til kritisk infrastruktur Ny analyse fra Danske Regioner forud for økonomiforhandlingerne med regeringen peger på stort behov for it-investeringer til især det diagnostiske område. Derudover er der brug for fornyelse af scannere og andet medikoteknisk udstyr, som i flere regioner lever på overtid.
Skriv en kommentar
Kritikere: Antistoftest af hospitalspersonale var et forskningsprojekt, ikke en screening Traf den regionale videnskabsetiske komités sekretariat en forhastet beslutning, da komitéen godkendte, at antistoftestning for COVID-19 blandt Region Hovedstadens hospitalspersonale ikke skulle anmeldes som et forskningsprojekt? Det mener to medlemmer af regionens videnskabsetiske komitéer, der kritiserer sekretariatets håndtering af sagen og den måde, som den store personaleundersøgelse er gennemført på.
Skriv en kommentarIngen sundhedsfaglig vurdering af blodprøvetagning af 29.000 ansatte Undersøgelse af antistoffer mod COVID-19 i blodprøver fra 29.000 ansatte i Region Hovedstadens hospitalsvæsen blev godkendt uden sundhedsfaglig vurdering fra videnskabsetisk komité. Det viser korrespondance mellem projektleder og jurist.
Skriv en kommentar
Forskningsleder: »Det er selvfølgelig til diskussion, om det er et forskningsprojekt eller ej« Lederen for antistofundersøgelsen af sundhedspersonale i Region Hovedstaden erkender, at det kan være svært at skelne mellem screening og den spørgeskemaundersøgelse, som er brugt til en forskningsartikel i The Lancet.
Skriv en kommentar
Pernille Bække fik tilbudt sin drømmestilling i Grønland: Nu advarer hun andre om at tage af sted uden kontrakt Først et par uger efter, at 30-årige Pernille Bække var begyndt i sin drømmestilling som ledende regionslæge i Kujataa i Sydgrønland, fik hun besked om, at der var begået en administrativ fejl, der gjorde hendes ansættelse ugyldig.
3 kommentarer
Sløseri med lægekontrakter i Grønland skaber frustration og utryghed Flere danske læger kritiserer, at de først modtager deres ansættelseskontrakt længe efter, at de er begyndt deres stilling i Grønland. At de forsinkede kontrakter kan føre til ubehagelige overraskelser, er 30-årige Pernille Bække et eksempel på. Ifølge Jesper Johansen Meisner, forhandlingschef hos Yngre Læger, er der tale om en klar overtrædelse af medarbejdernes rettigheder.
1 kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Overlægeformand genkender kritik: Fokus på produktion, daglige mål og ventelister gør det svært at finde tid til patientkontakt Lægens tid med patienten er under pres i sundhedsvæsenet, hvor der er fokus på produktion, daglige mål og ventelister. Det er svært at acceptere for mange læger. Vendes udviklingen ikke, vil vi miste flere læger som Kristoffer Marså, der for nylig opsagde sit job som cheflæge, lyder det fra Susanne Wammen, formand for Overlægeforeningen.
Skriv en kommentar