»Har jeg misset noget?« Det har praktiserende læge Stine Lei Fredslund flere gange spurgt sig selv om, når hun har oplevet at have det, hun opfattede som en god dialog med en mandlig patient, hvorefter vedkommende aldrig dukkede op i konsultationen igen. Følelsen af ikke at forstå de mandlige patienter, kombineret med, at hendes praksis om kort tid mister den eneste mandlige læge, fik hende til at tage på kursus for at lære mere om mænd som patienter. »Jeg har...

Daniel vil gerne være praktiserende læge, men nu er han tvunget på orlov Daniel Staal Nyboe kan ikke forestille sig at lave andet end at være praktiserende læge. Men nu har han været nødt til at tage orlov fra sin hoveduddannelsesstilling, fordi systemet er for rigidt til hans og familiens behov. Det får ham til at ønske sig flere åbne diskussioner om fleksible muligheder.
1 kommentar
Ultralyd ruller ind i almen praksis Et stort dansk forskningsarbejde skal få flere læger i almen praksis til at bruge ultralydsscannere, så de i langt højere grad kan stille den rigtige diagnose første gang og tage bedre hånd om patienter med komplicerede sygdomsbilleder.
2 kommentarer
Læger skal ordineres selfcompassion LÆGEDAGE: Læger er vant til at udøve omsorg og empati overfor patienter, men kursus på Lægedage skal lære dem om selfcompassion. Underviser tror på, det kan være med til at løse udfordringer med udbrændthed og skabe øget trivsel i hverdagen.
Skriv en kommentar
Antallet af medicinstuderende i almen praksis er i markant vækst Antallet af medicinstuderende, der arbejder i almen praksis, er tidoblet på blot ni år. Det viser en ny analyse fra Praktiserende Lægers Organisation. Det lover godt for den fremtidige rekruttering af unge læger til specialet, lyder det fra PLO’s formand.
Skriv en kommentar
»I almen praksis kan jeg dagligt vende små ting, uden at jeg behøver at ringe og vække nogen« Katrine Søgaard Thomsen er over halvvejs i sit KBU-forløb på en gastromedicinsk afdeling og i almen praksis. I almen praksis er der bedre tid til supervision og tættere kollegaskab, oplever hun.
Skriv en kommentar
Yngre læger trives bedre i almen praksis end på sygehusene KBU-læger giver højere karakter til arbejdsmiljøet i almen praksis end på sygehuse. Yngre Lægers formand for Almen Praksisudvalget tror, det skyldes den tætte supervision i almen praksis, og at det på sigt kan føre til bedre rekruttering til specialet.
Skriv en kommentar
Det forsømte coronaforår Coronapandemiens ankomst i foråret risikerede at gå hårdt ud over uddannelseslægerne i almen praksis. Mange har fået deres ophold i sektoren udsat eller beskåret. Ingen bliver dog forsinket i deres uddannelsesforløb, men der er stadig et efterslæb at indhente.
Skriv en kommentarFlere speciallæger er en nødvendighed Der er brug for bl.a. flere praktiserende læger, psykiatere og lungemedicinere, skriver formanden for Lægeforeningens Uddannelsesudvalg.
Skriv en kommentar
Nu skal Sjællands Universitetshospital drive lægepraksis på Lolland Hospitaler i Region Sjælland trækkes nu for alvor ind i kampen for at løse lægemanglen i almen praksis. Regionsledelsens nye krav lyder, at hvert hospital skal drive én lægepraksis hver. For Sjællands Universitetshospital gælder det en ny lægeklinik på Lolland, men hospitalet lover, at tvang ikke kommer på tale for at sikre bemandingen.
Skriv en kommentar
Region Nordjylland tager ydernummer fra læge for at bryde sundhedsloven Efter et længere forløb har Region Nordjylland højst usædvanligt besluttet at hjemtage et ydernummer fra en praktiserende læge i Sindal. Årsagen er, at regionen vurderer, at der i strid med sundhedsloven ikke er en fast læge til stede i lægeklinikken. Ejerlægen anfægter afgørelsen.
4 kommentarer
Er der en jurist til stede? STIKPILLEN: En hammer som et digitalt præcisionsværktøj i form af kunstig intelligens vil kunne aflaste lægen. Men læger må ikke tage hammeren i brug, fordi der mangler en juridisk vurdering. Så hvem tør definere rammerne for AI i sundhed, spørger Andreas Pihl.
Skriv en kommentar