Læger i dobbeltrolle om HPV Seks eksperter, der var udpeget af Sundhedsstyrelsen, var i november med til et opklarende møde i Sundhedsudvalget om bivirkninger ved HPV-vaccinen. Halvdelen har tilknytning til producenter af vaccinen.

I kølvandet på et samråd med sundhedsminister Astrid Krag bad Folketingets sundhedsudvalg om et opklarende ekspertmøde. Seks eksperter udvalgt af Sundhedsstyrelsen og inviteret af sundhedsministeren, og i slutningen af november skulle de fortælle sundhedsudvalget om bivirkninger ved den omdiskuterede HPV-vaccine. Men tre af eksperterne har direkte eller indirekte tilknytning til producenter af vaccine, skriver Fyens Stiftstidende. Ifølge avisen mener kritikere, at lægernes tilknytning til producenterne er et problem.Den private forening Vaccinationsforum forstår ikke, hvorfor Sundhedsstyrelsen ikke har valgt eksperter uden...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind