Henrik Ullum mener, at revision af gældende retningslinjer for fedmeoperationer er en af de værste politiske studehandler, han har set.

Lægeselskaber forlader udvalg i protest Ny klinisk retningslinie for fedmekirurgi er blevet underkendt, og selskaberne, som har arbejdet med retningslinien, er rasende. »Den politiske aftale mellem regeringen og regionerne om regionernes økonomi er klokkeklar: Udgifterne på området må ikke stige,« siger direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

Dansk Endokrinologisk Selskab, Dansk Selskab for Almen Medicin, Dansk Kirurgisk Selskab og Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin har i dag besluttet at forlade Sundhedsstyrelsens arbejdsgruppe om revision af gældende retningslinjer for fedmeoperationer. Og de smækker i den grad med døren. De er rasende over, at Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner har meddelt, at der ikke vil ske ændringer i de nuværende grænser for at blive behandlet for svær overvægt. Patienterne kan med andre ord vifte alt, de vil med...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement