Lisbeth Lintz
Foto: Claus Boesen

Læger varsler strejke mod tre styrelser Foreningen af Speciallæger og Yngre læger har i dag sammen med de øvrige organisationer i Akademikerne afleveret strejkevarsler for medlemmer i Sundhedsstyrelsen, Lægemiddelstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed. Strejkevarslet er en konsekvens af de sammenbrudte ok-forhandlinger i staten.

Forhandlingerne om nye overenskomster i staten, regionerne og kommunerne er brudt sammen den seneste uge, og derfor har samtlige organisationer for de offentligt ansatte besluttet at varsle strejke. Ca. ti pct. af medlemmerne udtages til konflikten. I staten kommer Foreningen af Speciallægers (FAS’) konfliktvarsel til at omfatte ca. 35 læger uden overordnet ledelsesansvar i Sundhedsstyrelsen, Lægemiddelstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed, mens Yngre Læger varsler konflikt for 41 læger. Derudover vil FAS og Yngre Læger på mandag også udsende konfliktvarsel for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind