Læger i åbent brev: Fagligheden er under pres i psykiatrien 50 yngre læger og psykologer advarer med en samlebåndsmentalitet i børne- og ungepsykiatrien, der går ud over patienterne. Det sker i et åbent brev til de ansvarlige politikere – og kritikken, den bliver taget til efterretning.

Udredningretten rammer patienterne i børne- og ungepsykiatrien som en boomerang. Sådan lyder opråbet fra 50 yngre læger og psykologer ansat i børne- og ungepsykiatrien i et åbent brev til politikerne, skriver Information. »Den handler om at stille diagnoser ud fra standard udredningspakker i et meget højt tempo, men det er bare ikke altid i patientens eller forældrenes behov,« lyder det blandt ander i brevet. »Samlet set medfører prioriteringen af kort udredningstid en øget risiko for, at barnet og forældrene misforstås, og at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind