Lægeforeningen kræver læger i sundhedsministerens nye ankenævn Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) lægger op til at etablere et ankenævn for læger og sundhedspersonale, så de kan klage over særligt indgribende afgørelser på tilsynsområdet. Lægeforeningen kræver, at læger får plads i ankenævnet.

For at genskabe tilliden mellem læger og Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) kom sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i sidste måned med otte nye tiltag. Et af tiltagene var at etablere et ankenævn for tilsynsafgørelser, hvor sundhedspersonalet kan klage over afgørelser, der er særligt indgribende for den enkelte. Lægeforeningen kræver nu, at der også sidder læger med i nævnet. Det skriver Lægeforeningen på sin hjemmeside. Ifølge formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, er det afgørende, at nævnet også består af læger for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind