Ofte når kvinder opdager de er gravide, beslutter de sig for at stoppe med at tage lægeordineret medicin. Det viser en undersøgelse, Klinisk Farmakologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital står bag. De har lavet registerforskning for at finde ud af, hvor udbredt problemet er. »Vores forskning viser, at 30-50 pct af de gravide holder op med at tage deres lægemidler under svangerskabet, fordi de er bekymrede, og de gør det uden at rådføre sig med deres læge. Det er uhensigtsmæssigt, hvis...

Praktiserende læger skal være opmærksomme på længerevarende symptomer efter hjernerystelse LÆGEDAGE: Mens de fleste patienter oplever spontan bedring af symptomer efter hjernerystelse, er der en gruppe, som oplever længerevarende symptomer af meget forskellig karakter. De har brug for den praktiserende læges hjælp til både hurtig symptomlindring og til at komme i gang igen efter længerevarende forløb, siger leder af Dansk Center for Hjernerystelse.
2 kommentarerCOVID-19 ramte bredt blandt arbejdstagere Arbejds- og miljømedicinere offentliggør detaljeret kortlægning af arbejdsrelateret COVID-19 i hele den danske arbejdsstyrke.
Skriv en kommentar
Diabetesprojekt tager et tværsektorielt populationsansvar Et tværsektorielt samarbejde i hovedstaden er lykkedes med at skabe et tættere samarbejde om borgere med type 2-diabetes. Sammen har parterne taget et populationsansvar, hvor specialisternes viden på hospitalet bliver bragt ud til almen praksis og kommuner. Metoden kan med fordel tages op i sundhedsklyngerne og udbredes til andre sygdomsområder.
Skriv en kommentar
Budgetforlig giver socialt udsatte en almen praksis Over de næste fire år har Region Hovedstaden afsat 11 mio. kr. til at udvide den allerede eksisterende flexklinik på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital med en almenmedicinsk funktion. Tilbuddet er målrettet socialt udsatte borgere, der enten ikke har en praktiserende læge eller har brug for mere fleksible rammer i deres sundhedstilbud.
Skriv en kommentar
Ny professor i farmakologi fokuserer på gravide og børn Jon Trærup Andersen bliver Danmarks første professor i farmakologi med særligt fokus på medicin til gravide, ammende og børn ved Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Nyt deldøgnsafsnit aflaster Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Med oprettelsen af et subakut deldøgnsafsnit på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er det lykkedes at konvertere 20 pct. af de akutte indlæggelser til ambulante forløb og skabe mere meningsfulde forløb for de ældre borgere. I centrum står et nyt samarbejde mellem kommunale akutteams, almen praksis og hospitalet.
Skriv en kommentar
COVID-19 sætter skub i tværsektorielt samarbejde Et øget pres på hospital, kommuner og almen praksis som følge af COVID-19 har det seneste år intensiveret samarbejdet mellem de tre parter i hovedstaden. I slutningen af 2020 udmøntede det sig i en formel aftale, der skal modvirke unødig overbelastning af Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
Skriv en kommentar
Almen mediciner kastet ud i coronafrontlinjen med kort varsel Cecilie Bryld har en baggrund som speciallæge i almen medicin og har de seneste fire år arbejdet som socialmediciner på Frederiksberg Hospital. De seneste seks uger har hun undersøgt patienter med symptomer på COVID-19 i Bispebjerg Hospitals Corona Checkpoint – hør hvordan hun har oplevet at være en del af frontlinjen.
Skriv en kommentar
Rygere i øget risiko for at blive smittet med coronavirus Ny forskning peger på, at rygning er en stor risikofaktor under corona-pandemien. Det kalder på øjeblikkeligt rygestop, siger eksperter.
Skriv en kommentar
»Jeg satte mig i min klinikstol og vidste, at jeg ikke kunne arbejde mere« For et år siden gik praktiserende læge Hanne ned med alvorlig stress. 10 måneder efter kæmpede hun sig tilbage til sin praksis. Undersøgelse fra 2016 påviste et højt stressniveau blandt praktiserende læger.
2 kommentarer
Jagten på moderne lokaler Lægemanglen er de senere år kommet til hovedstaden og sivet ind over grænsen til Frederiksberg. Det skal et nyt lægehus i det gamle Frederiksberg Hospital være med til at lave om på. Og for praktiserende læger er projektet en særlig mulighed for at bytte gammeldags lokaler ud med nye og opnå et større fagligt fællesskab.
Skriv en kommentar