Kombinationer af blodsukkersænkende lægemidler til diabetespatienter kan have vidt forskellige risikoprofiler
»Hvis folk har problemer med at holde blodsukkeret nede, kan tillæg med et, to eller tre lægemidler udover livsstilsændringer og metformin blive nødvendig. Nogle mennesker har risiko for hjertekarsygdom, hvor en SGLT-2-hæmmer udover metformin måske vil være at foretrække, eller hvis vægttab er ønsket, er en GLP-1-RA måske at foretrække. Men vi har mindre kendskab til, hvordan den samlede sikkerhedsprofil kommer til at se ud, når vi på den måde blander lægemidlerne,« forklarer en af forskerne bag et nyt studie, seniorforsker og lektor Morten Hasselstrøm Jensen.

Kombinationer af blodsukkersænkende lægemidler til diabetespatienter kan have vidt forskellige risikoprofiler Ny forskning indikerer, at når patienter med type 2-diabetes tager to eller tre lægemidler for at regulere blodsukkeret, ændrer det deres risiko for at få et alvorligt hjertekartilfælde, udvikle alvorlig hypoglykæmi eller dø.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind