Kirurger og kardiologer skal samarbejde. Jo mere, jo bedre. Derfor har Aarhus Universitetshospitals hjerteafdeling i lighed med flere andre hjerteafdelinger oprettet såkaldte hjerteteam på iskæmiområdet. Meningen med de nye team er, at kardiologer og kirurger skal være fælles om en lang række opgaver, som tidligere er foregået mere opdelt, f.eks. ved individuel patientbehandling og forskning. Konkret ser kirurger og kardiologer da også en del mere til hinanden, fortæller overlæge og thoraxkirurg Per Hostrup Nielsen, Aarhus Universitetshospital Skejby, der oprettede hjerteteam...

Officielt: Region Midtjylland fyrer koncerndirektør efter amputationsskandalen Amputationsskandalen i Region Midtjylland koster koncerndirektør Ole Thomsen jobbet. Det er vedtaget på et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde, der også bød på opbakning til yderligere undersøgelser og en planlagt styrkelse af karkirurgien.
Skriv en kommentar
Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.
Skriv en kommentar
Mere omfattende hjertestopdatabase kan være med til at redde flere liv Selvom Danmark er blandt de lande, hvor der er størst chance for at overleve et hjertestop, er der stadig potentiale for at forbedre indsats og behandling. En mere omfattende database, der også indsamler data fra behandling på hjertecentre, kan give værdifuld viden.
2 kommentarer
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentarNy dansk forskning slår fast: Forhøjet blodtryk kan selvstændigt føre til karskader og åreforkalkning Forskning viser, at forhøjet blodtryk kan gøre skade på blodkarrene og give åreforkalkning uden involvering fra signalstoffer. Mere specifik viden om forhøjet blodtryk kan lede til bedre behandling i fremtiden, siger forsker og læge bag studiet.
Skriv en kommentar
Lille indgreb i hjertet kan være effektivt alternativ til blodfortyndende medicin Udvalgte patienter med forkammerflimren ser ud til at klare sig bedre, hvis de får lukket venstre hjerteøre fremfor at skulle i livslang behandling med blodfortyndende medicin.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar