Per Hostrup Nielsen tog i maj en resolut beslutning, satte sig i sin bil og kørte til regionshuset i Viborg for at aflevere et kritisk brev fra en række overlæger direkte på regionsformandens skrivebord.

Kirurg bypassede kommandovejen og afleverede protestbrev direkte til regionsformanden Ordet bypass blev brugt i en anden betydning, da thoraxkirurg Per Hostrup Nielsen besluttede sig at aflevere et kritisk brev fra 59 kirurger på Aarhus Universitetshospital direkte til regionens politiske chef, regionsrådsformand Anders Kühnau (A).

»Det skal ikke i en postkasse eller en mail. Det skal selvfølgelig afleveres personligt.« Sådan tænkte Per Hostrup Nielsen, overlæge på hjerte-lunge-karkirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, og én af de 59 kirurgiske overlæger, der i slutningen af maj skrev et åbent brev til regionsrådsformanden, regionsrådet og koncerndirektør Ole Thomsen om organisatoriske problemer inden for kirurgien på det store universitetshospital. Inden han mandag 27. maj gjorde sig til klar til morgenens operation, ringede han derfor til regionsrådsformand Anders Kühnaus (A) sekretær,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement