Jurist fastslår: Sygeplejersker skal spørge lægen om lov Dansk Sygeplejeråd har bedt en jurist fortolke en kontroversiel formulering fra Sundhedsstyrelsen, som organisationen mener amputerer medlemmernes evne til at behandle patienter. Juristen er ikke i tvivl: Sygeplejersker skal have en læges godkendelse for at tage temperatur.

Sundhedsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse, om ansvarsfordeling fortsætter med at dele vandene. På den ene side står Dansk Sygeplejeråd, der kraftigt kritiserer ordlyden, som organisationen mener pålægger sygeplejersker at spørge en læge om lov inden de eksempelvis tager en patients temperatur. På den anden side står Sundhedsstyrelsen, der afviser, at der skulle være noget som helst nyt i bekendtgørelsen med henhold til, hvad sygeplejerske må og ikke må. Står det til Mette Hartlev, der er professor i sundhedsret ved...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind