»Den lave vækst i sundhedsøkonomien, vi ser lige nu, er ikke udtryk for noget, der varer ved for altid. Der vil løbende ske en tilpasning til virkelighedent,« siger professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg.

Jakob Kjellberg: Økonomiaftale så stram, at den næppe er realistisk Den vækstramme på 0,5 pct. som Danske Regioner har fået i sin nye økonomiaftale med regeringen, er lavere end det, som sundhedsvæsenet skal bruge til at dække stigende udgifter, siger professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg. Den kommende finanslov må spæde til.

Danske Regioner vil ikke kunne klare sig med den halve milliard, som regeringen har tilført dem med sin nye økonomiaftale. For at kunne dække udgifterne til omkostninger til flere ældre er der brug for en yderligere halv milliard, som skal hentes ind via de kommende finanslovsforhandlinger. Det vurderer professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg. »Den nye økonomiaftale, som Danske Regioner har indgået med regeringen er næppe realistisk, da vækstrammen er under det, som skal til for at sikre sundhedsvæsenet har penge...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement