Jacob Pontoppidan Thyssen er ny ‘eksemprofessor’ på KU

Jacob Pontoppidan Thyssen er ny ‘eksemprofessor’ på KU Tidligere overlæge på Hud- og allergiafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital er tiltrådt sin nye stilling som professor i dermatologi på Københavns Universitet.

Jacob Pontoppidan Thyssen tiltræder sin nye stilling som professor i dermatologi med særligt område ‘eksem’ på Københavns Universitet og Herlev og Gentofte Hospital.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en stilling som overlæge på Hud- og allergiafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital. Her vil han fortsætte sit kliniske arbejde, hvor han allerede kommer fra en delestilling fordelt mellem klinisk arbejde og forskning.

De næste år skal den nye professor undersøge, hvilken betydning hudbarrierens tilstand har i de første levedage for udvikling af atopisk eksem, samt undersøge genetiske og miljømæssige faktorer hos grønlandske eksembørn.

Tidligere har Jacob Pontoppidan Thyssen bedrevet omfattende forskning og har en lang række publiceringer og forskningsansættelser bag sig. I sin forskning har han især haft fokus på eksemsygdom, hvor han i de første år primært arbejdede med metalallergi, kontakteksem og håndeksem. I de sidste år har han dog haft fokus på atopisk eksem.

Jacob Pontoppidan Thyssen har en særlig interesse i hudens barrierefunktion og anvender non-invasive metoder til at studere denne. Derudover anvender han også epidemiologiske metoder til at studere årsager og komorbiditeter til atopisk eksem.

Skriv kommentar