»En historisk dag«. Sådan beskriver professor Peter Gøtzsche torsdag d. 22. november, da det europæiske lægemiddelagentur, EMA, på en workshop i London meldte ud, at det vil begynde at offentliggøre data fra kliniske forsøg fra januar 2014. Peter Gøtzsche, som er leder af Det Nordiske Cochrane Center, deltog selv på workshoppen og vurderer, at den øgede åbenhed, som EMA varsler, vil få meget stor betydning for fremtidens vurdering af lægemidler og for guidelines og Cochrane-reviews, som vil blive mere pålidelige. »Der var flere...

Regionsformand solede sig i millionløft af psykiatrien, mens de fleste millioner ubemærket blev trukket tilbage Region Hovedstaden har brugt 29 mio. kr. af de 36,1 mio. kr., som regionen modtog fra Folketingets to ‘her-og-nu’-kapacitetspakker, til at dække underskud i stedet for som tiltænkt at bruge dem på nyansættelser i psykiatrien. Sundhedsminister Sophie Løhde (V) undrer sig over regionens prioritering.
Skriv en kommentar
Ny tabletbehandling til kvinder med endometriose Det europæiske lægemiddelagentur EMA har godkendt en ny tabletbehandling til kvinder med endometriose. Det kan hjælpe en gruppe kvinder, som ikke har gavn af de nuværende behandlinger i første linje, siger overlæge.
Skriv en kommentarEMA-komité anbefaler at godkende otte nye lægemidler CHMP anbefaler at godkende nye lægemidler, som behandler alt fra en sjælden type blodkræft til tumorer i hjernen. Komitéen anbefaler også at udvide indikationen for ni lægemidler herunder Eli Lillys diabetesmedicin Mounjaro.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Ny medicin på trapperne til personer med type 2-diabetes og nyresygdom EMA godkendte i marts finerenon som behandling til personer med type 2-diabetes og nyresygdom. Når behandlingen bliver inkluderet i de danske guidelines på området, kommer det til at batte for mange danskere med sygdommene, siger forsker.
Skriv en kommentarShowdown in the Cochrane Corral Spændingerne om retning og strategi i det prestigefyldte internationale forskernetværk Cochrane var så stærke, at bestyrelsen splintredes på generalforsamlingen i 2018. Den danske medgrundlægger af netværket, Peter Gøtzsche, var omdrejningspunktet og endte med at blive ekskluderet.
Skriv en kommentar
Forskningschef: EMA-granskning risikerer at ødelægge dansk gigt-behandling Den erfarne reumatolog Lars Erik Kristensen frygter, at EMA på baggrund af internationale opfølgningsstudier, der ikke afspejler dansk klinisk praksis, indskrænker brugen af JAK-hæmmere hos en udsat patientgruppe.
1 kommentar
Her er de EMA-anbefalede lægemidler mod COVID-19 Hver dag kommer der nyt frem om potentielle behandlinger mod smitte med COVID-19. Vi kommer her med et overblik over, hvad der er godkendt af EMA og til hvem.
3 kommentarer
Lif-direktør vil have Medicintilskudsnævnet moderniseret Lægemiddelindustriforeningens direktør, Ida Sofie Jensen, vil have Lægemiddelstyrelsens nye direktør Lars Bo Nielsen til at kigge på Medicintilskudsnævnet som noget af det første. Hun mener, at det skal moderniseres og dets faglighed udvides.
Skriv en kommentar
Den nye direktør skal være klar over den iboende konflikt med Sundhedsstyrelsen Når Lars Bo Nielsen til august overtager posten som direktør for Lægemiddelstyrelsen, venter der magtkampe med Sundhedsstyrelsen, stor politisk bevågenhed og en dagligdag, hvor der skal tjenes penge, forudser Steffen Thirstrup, tidligere chef i Lægemiddelstyrelsen. Men først og fremmest handler det om, at den nye direktør skal forstå samspillet mellem styrelsen og industrien.
Skriv en kommentar
Brostrøm efter EMA-udmelding: Danmark har vist rettidig omhu ved at sætte AstraZeneca-vaccinen på pause Danskere vaccineret med AstraZeneca-vaccinen skal ikke længere være bekymrede for sjældne bivirkninger, siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Styrelsen forventer at komme med en udmelding om vaccinens fremtid i Danmark i næste uge.
Skriv en kommentar